Befulladt projektek partneréül ajánlkozik egy ingatlanfejlesztő

Vágólapra másolva!
Százmillió eurónyi tőkével mozdítananá ki a mélypontról a hazai és szomszédos országok ingatlanpiacát az egyik magyar fejlesztő.
Vágólapra másolva!

A gazdasági válság miatt félbehagyott régiós ingatlanfejlesztések között számos gyöngyszem van, ezek megmentése érdekében a szakma képviselőinek szövetségre kellene lépniük egymással - hangzott el a Futureal Csoport szerdai tájékoztatóján.

Futó Gábor, a Futureal társtulajdonosa szerint a projektek újraindítását a bankok szogorú feltélekekkel támogatják, illetve az ingatlanfejlesztések befejezéséhez szükséges források nyújtása helyett nagyobb figyelmet fordítanak a korábban nyújtott hitelek visszaszerzésére. A piacon elérhető kockázati tőke ugyan alkalmas a finanszírozási lyukak betömésére, ám általában drága.

A Futureal a hazai és a regionális fejlesztők partnereként ezért 100 millió euró friss tőkét és több mint 100 fős fejlesztőcsapatának tapasztalatát felkínálva venne részt a kátyúba került ingatlanfejlesztések újraindításában. A társaság a pénzügyi befektetésen túl tehát hozzáadott értékkel járulna hozzá a közös sikerhez.

Futó Gábor szerint Magyarországon, Lengyelországban és Romániában az elmúlt néhány évben csaknem megszűntek a privát és az állami ingatlanfejlesztői megrendelések, leállítottak már megkezdett beruházásokat. Állítja, a válság utáni időkben ebben a tőkehiányos környezetben várhatóan az lesz a győztes, például, a kiskereskedelmi cégek közül, amelyik elsőként jelenik meg új építésű ingatlanjával az adott térségben.