Már foglyot is ejtettek Irakban a lengyel kommandósok

Vágólapra másolva!
Az iraki hadműveletben a koalíció oldalán részt vevő GROM lengyel terroristaelhárító különleges alakulat katonái már több sikeres akciót hajtottak végre a Perzsa-öböl térségében veszteségek nélkül - közölte hétfőn Leszek Miller lengyel miniszterelnök.
Vágólapra másolva!
Korábbi kép a lengyel kommandósokról

A kormányfő a lengyel rádióban nyilatkozva azt mondta, hogy ezek az akciók nagyon sikeresek, szakmai szempontból kiválóak voltak, a bennük részt vevő kommandósok a legkiválóbb minősítést érdemlik.

A Rzeczpospolita című lengyel napilap hétfői számában arról számolt be, hogy a lengyel kommandósok Umm-Kaszr iraki határvárosban iraki hadifoglyokat ejtettek. A lap két (internetes honlapján még több) színes fotót is közölt, amelyeket a Reuters fotósa készített a lengyel katonákról. Az egyiken a kommandósok iraki foglyokat adnak át az amerikaiaknak, a másik pedig az egész szakaszt ábrázolja parancsnokával, Roman Polko ezredessel az élén, egy amerikai lobogóval, illetve Szaddám Huszein iraki elnök nagyméretű portréjával a háttérben.

Az [origo] Irak-oldalahttp://origo.hu/irak

A lengyel sajtó kitért arra, hogy Donald Rumsfeld amerikai nemzetvédelmi miniszter az NBC News hírtelevízióban elismerően szólt az iraki hadműveletben részt vevő lengyel katonákról. A lengyel nemzetvédelmi minisztérium szóvivője Rumsfeld kijelentéseit kommentálva azt mondta, hogy a GROM katonái a szárazföldi hadműveletekben nem vesznek részt, a Perzsa-öböl melletti térségben hajtanak végre akciókat.