A háború eddigi legvéresebb csatája: 150-500 iraki áldozat

Vágólapra másolva!
Az amerikai védelmi minisztériumból származó információk szerint több száz iraki esett el egy Nedzsefnél zajló összecsapásban. A BBC és a CNN különböző adatokat közöl az iraki áldozatokról, abban azonban egyeznek információik, hogy ez volt eddig az iraki háború legvéresebb csatája .
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://origo.hu/irakFriss hírek SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Az amerikai védelmi minisztérium közlése szerint Nedzsef település közelében lezajlott a hábnorú eddigi legvéresebb csatája. A szövetségesek a BBC információi szerint mintegy 150-300 iraki katonával végeztek. A CNN 300-500 iraki áldozatról számolt be.

Az amerikai védelmi minisztérium neve elhallgatását kérő magas rangú tisztviselője közölte, hogy a 3. gépesített lövész hadosztályhoz tartozó 7. páncélos ezred keletre járt Nedzseftől, amikor váratlanul megtámadták a Szaddám Huszein iraki elnökhöz hű félkatonai csapatok. Az irakiak rakétagránátokat is bevetettek. A BBC tudósítója szerint ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy szervezett vagy félkatonai csapatok támadtak-e az amerikaiakra.

A BBC tudósítója úgy tudja, hogy az összecsapásnak már vége. A CNN közlése szerint azonban a csata továbbra is tart.

Az amerikaiak felszerelésének egy része megrongálódott, de halálesetről egyelőre nem tudnak - közölte a Pentagon képviselője.