Péterfalvy lehet az ombudsmanjelölt

Vágólapra másolva!
Péterfalvy Attila a legesélyesebb jelölt az adatvédelmi biztos posztjára a Népszabadság értesülése szerint. Az ombudsmanról szóló egyeztetés hétfőn lesz a hat parlamenti párt részvételével.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök hétfőn ismét egyeztetésre hívja a parlamenti frakciókat az adatvédelmi biztos személyéről. Az államfő bízik abban, hogy a megbeszélés - amelyen a házelnök is részt vesz - konszenzussal zárul.

A Népszabadság úgy tudja, a tisztségre Péterfalvy Attila a legesélyesebb, aki szakmai tevékenysége révén jelentős tapasztalatokra tett szert az adatvédelem terén. Péterfalvy Attila tanít a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetemen, ügyvédi praxist folytat, korábban dolgozott a Fidesz jogi kabinetjének, majd Majtényi László adatvédelmi biztos külső munkatársa volt.

Majtényi László távozása óta a köztársasági elnök két alkalommal is élt a jelölés jogával, ám az Országgyűlés az államfő által jelölt Maczonkai Mihályt, Berki Ádámot és Székely Lászlót sem támogatta. Minden esetben szakmai kifogásokat hangoztattak a jelölttel kapcsolatban.

Az adatvédelmi biztos posztja június óta betöltetlen. Az ombudsman megválasztásához az Országgyűlés kétharmadának igen szavazatára lenne szükség.

Korábban:

Hétfőn újabb egyeztetés az ombudsmanról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!