Elfogták a Gyöngyösi utcai gyilkossággal gyanúsított férfiakat

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a három férfit, akiket a novemberben a Gyöngyösi utcában elkövetett gyilkossággal gyanúsítanak.A gyilkosságban a rendőrség gyanúja szerint részt vett még két prostituált is, őket azonban egyelőre nem találják.
Vágólapra másolva!

November közepén a XIII. kerületi Gyöngyösi utcai lakásában találtak rá egy 31 éves kínai állampolgár holttestére. A nyomozás során a rendőrség látókörébe került Sz. J. Attila román állampolgár, aki a kihallgatásakor beismerte, hogy két társával együtt követte el az emberölést. Vallomásában elmondta, hogy a gyilkosságot két román prostituálttal tervezték meg.

A lányok felajánlották szexuális szolgáltatásukat a kínai férfinak, és felmentek vele a lakásába, ahol valamilyen szerrel elkábították. A két nő ezután beengedte az elkövetőket, akik a lakásból elvittek egy televíziót, két mobiltelefont és éles lőfegyvereket. Sz. J. Attila úgy látta, hogy a kínai férfi nem alszik elég mélyen, ezért többször megütötte. Az öntudatlan férfit magára hagyták, és elmentek a lakásból.

A részletes vallomás után sikerült elfogni a nagylaki határátkelőnél E. I. Dorint, aki szintén beismerte tettét. Elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésében részt vett még G. Vendel magyar állampolgár is, aki kihallgatása során valóban beismerte tettét. A két román prostituáltat még nem sikerült elfogni, a rendőrség jelenleg is keresi őket.

A három férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.