Az FKGP politikai prostituáltaknak tartja a Fidesszel szövetkező kisgazdákat

Vágólapra másolva!
Politikai prostituáltaknak és politikai janicsároknak nevezte az FKGP főtitkára, Gyimóthy Géza azokat a kisgazda képviselőket, akik a Fidesz és az MDF közös listáján indulnak a jövő évi országgyűlési választásokon.
Vágólapra másolva!

Az FKGP szerint a kilépett kisgazdák különböző "fantomszervezeteket" hoztak létre, majd még egymást is elárulták, amikor újabb szervezeteket hoztak létre, anélkül, hogy támogatók álltak volna mögöttük. Gyimóthy szerint a "Júdások" eltűnnek a politikai sűllyesztőben.

A kisgazdapárt főtitkára szerint nyilvánvaló, hogy a Fidesz utasításai szerint politzáltak ezek a képviselők, köztük Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter és Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető. A megállapodásból pedig kiderül, hogy a kisgazda jelöltek a Fidesz programjával indulnak, és nem prezentálnak kisgazda programokat, így gyakorlatilag a Fidesz egyéni jelöltjei.

Az FKGP szerint lehet, hogy néhányan be is fognak jutni a parlamentbe, de úgy vélik, lassan mindenki el fogja felejteni, hogy egykor kisgazdák voltak, ahogy Surján László esetében sem tudják, hogy valaha keresztény demokrata volt - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az FKGP bírálta a kedden elfogadott földtörvényt is, mely szerint a külföldiek - a kormány uniós csatlakozási tárgyalásainak következtében - már 2004. január elsejétől korlátlanul föltulajdont szerezhetnek Magyarországon. Gyimóthy szerint a módosítással dél-amerikai típusú nagybirtokrendszerek jönne létre, mivel egy falunak egy ura lenne. Az FKGP ha kormányzati pozícióba kerülne, azonnal visszamódosítaná a törvényt.