Hétfőn ellenzéki egyeztetés

Vágólapra másolva!
Hétfőn találkoznak egymással a Fidesz és az MDF képviselői, hogy kialakítsák a hatékony ellenzéki munka intézményes rendszerét - jelentette be Dávid Ibolya pártelnök az MDF kibővített frakcióülésén.
Vágólapra másolva!

A parlamenti munkára való felkészülés jellemezte az MDF frakcióülését, melyen részt vett a párt elnöksége is. A képviselők döntöttek a frakció szakértői hátterének bővítéséről, a képviselők munkájáról. Az MDF megváltozott pozíciója fokozottan felelős munkát kíván meg a parlamenti képviselőktől politikai és szakmai szinten egyaránt - jelentette Balsai István frakcióvezető. Ennek érdekében újra kell szervezni, illetve bővíteni kell a párt szakértői hátterét.

A képviselőcsoport felállította a két kötelező bizottságot: a számvizsgáló, valamint az etikai és fegyelmi testületet. Ez utóbbi elnöke Herényi Károly. A bizottság a jövőben alakítja ki saját ügyrendjét, így tegnap nem foglalkoztak Csapody Miklós ügyével. Mint ismeretes, a képviselő tartózkodott a kormányprogram (le)szavazásától.

Dávid Ibolya fontosnak nevezte a hatékony ellenzéki munka kialakítását. Ennek azonban nem csak az MDF-en belüli formáját kell megteremteni, hanem a két ellenzéki párt közötti együttműködést is - szögezte le. Hozzátéve, ez a polgári összefogást jelenti. Ahhoz azonban, hogy megvalósuljon az összefogás, ennek intézményes hátterét kell megteremteni a két párt között. Ennek érdekében kezdeményezte az MDF: hétfőn pártelnöki és frakcióvezetői szinten találkozzanak a Fidesz képviselőivel. A két párt együttműködése egyrészt az országgyűlési munka miatt fontos, másrészt az ország egy rendkívül fontos választás előtt áll. Az ezen való sikeres szereplés érdekében pedig fontos, milyen módon tudja összehangolni munkáját a két párt.