A bíróság felülbírálta Grespik döntéseit

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetőjének száznál több döntését helyezte hatályon kívül a bíróság - tudta meg a Népszava. Grespik László egykori elutasító határozatai a külföldiek ingatlanvásárlásával kapcsolatban születtek.
Vágólapra másolva!

A külföldiek lakás és ingatlanvásárlási ügyei kapcsán több mint száz korábbi döntést hatályon kívül helyezett a Fővárosi Bíróság. Az elutasított kérelmek a Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője, Grespik László nevéhez fűződnek.

Grespiket kizárták a Petőfi-perből/itthon/20020718grespiket.html175 ezer forintos bírság Grespiknek/itthon/20020716szazhetvenezer.htmlGrespik megkapta a 10 milliót/itthon/20020607grespik.html

A volt hivatalvezető a külföldiek budapesti ingatlanszerzésének keretszámát évi 20-ra maximálta. Elutasító határozatai miatt több száz per indult, amelyeket többnyire meg is nyertek. Ennek oka, hogy nem tudta igazolni a hivatal, hogy milyen érdeksérelmet, veszélyt jelentene ingatlanhoz jutásuk a fővárosra nézve. Grespik ugyanis rendre arra hivatkozott, hogy a külföldiek felverik az ingatlanárakat, hátrányos helyzetbe hozva ezzel a magyarokat. A volt hivatalvezető kifogásolta, hogy a magyarok nem tudnak hasonlóan azonos feltételek mellett ingatlanhoz jutni külföldön, és így nincs meg a viszonosság.

Felkai László, a közigazgatási hivatal jelenlegi vezetője nem osztja elődje nézeteit. A viszonosságról elmondta, hogy bár a jelenlegi gyakorlat is figyelembe veszi, csupán emiatt nem lehet kérelmet elutasítani - írja a Népszava.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!