Az általános iskolákban van a legtöbb influenzás

Vágólapra másolva!
Tizenkét olyan pontja van jelenleg az országnak, ahol felütötte a fejét az influenza, azonban ezeken a területeken is adott közösségekre (például iskolákra, kórházakra) korlátozódik, nem terjed el a lakosság többi tagja között. Az influenzás megbetegedések száma jelenleg is növekszik, szemben a sokéves tapasztalattal, hogy március elején már csak elvétve fordulnak elő influenzások.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 12 olyan pontja van az országnak, ahol felütötte a fejét az influenza, de ezeken a területeken is kisebb közösségekre korlátozódott, ezért fordultak elő tanítási szünetek és kórházi látogatási tilalmak az elmúlt időszakban - mondta Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója. Múlt héten például az egyik debreceni általános iskolában a tanulók több mint fele, 520 gyerek maradt otthon. A fertőzési gócpontok között található 9 általános iskola, 2 idősek otthona és egy óvoda.

A fertőzöttek száma jelenleg is növekszik, egyelőre megdől a szokásos tapasztalat, hogy március elején már csak elvétve fordulnak elő influenzások. A környező országokban is hasonló a helyzet, sőt bizonyos országokban az itthoninál nagyobb mértékű járvány is kialakult. Influenzajárványt jelentettek Szlovákiából, Romániából, Csehországból és Lengyelországból is.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felmérése szerint az influenzát a felnőtt magyar lakosság 75 százaléka lábon hordja ki, ami növeli a betegség terjedésének veszélyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!