Közlekedés - péntek

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Folytatódik az építkezés a Fehérvári út-Bocskai út csomópontban és a Flórián téri felüljáró Árpád hídra vezető ágánál. Ezeken a helyeken megváltozott a forgalmi rend.

A Várban a Lovas úton egy toronydarut állítanak össze, ezért egy darus kocsi foglalja el a teljes útpályát pénteken este 8.00 óráig. Budán a Ménesi utat a Szüret utca és a Balogh Tihamér utca között nem használhatják az autósok egy szakaszon vasárnap estig egy rendezvény miatt. A Karthauzi utcát az Eötvös úttól az Evetke útig lezárták, mert csatornát építenek.

Folytatják a felújítási munkákat a Dózsa György úton a Hősök tere felé vezető oldalon, ahol 2 sáv járható az Ajtósi Dürer sor és a Marek József utca között.

A Könyves Kálmán körúton a Gyáli útnál leszerelnek egy előjelző táblát, ezért a Lágymányosi híd felé vezető oldalon váltakozva lezárnak egy sávot ma 22.00 órától hajnal 4.00 óráig. A Pongrác úton a Kőbányai útnál részleges lezárásokra kell számítani ma 20.00 órától holnap reggel 6.00 óráig, mert egy távfűtővezeték kiváltását végzik.

A Gyömrői úton a Kőér utcánál a befelé vezető külső sávot gázvezeték javítása miatt felbontották. Az Igló utca és a Lajta utca között szintén a befelé vezető szélső sávot kerítették el a forgalom elől.

Nagytétényben az Angeli utcai vasúti átjárót napközben félszélességben, lezárják. Éjszakánként 21.30 - 5.50 óráig nem használhatják az autósok az átjárót, a terelőút a Nagytétényi út - Dózsa György út - Dráva utca - Párhuzamos utca útvonal.

Javítják az útburkolatot munkagépekkel foglalják el az útpálya egy részét a Belvárosban a Kossuth Lajos utcában, a XV., Pestújhelyi úton, a XVIII. kerületben a Csapó utcában, a Királyhágó utcában és a Gyömrői úton valamint a XIX., Szabó Ervin utcában.

Lomtalanítanak a VIII. kerületben. A Rákóczi út-Fiumei út-Orczy út- Üllői út -Múzeum körút által határolt területen belül a kihelyezett lomok és a szállítójárművek útszűkületet okozhatnak.

Vidéki utak

A teherautósok kifelé Hegyeshalomnál két órás várakozásra számítsanak. A személyautósoknak zavartalan a határátkelés.

Az M0-ás autóúton a 17-es és 15-ös km-e között lezárták az M1 felé vezető oldalt. Az ellenkező oldalon egy-egy sáv járható. A halásztelki csomópontban az M5 felől nem lehet lehajtani, helyette a 19-es km-nél, Szigetszentmiklósnál lévő csomópontban kell elhagyni az autóutat. A terelőút Szigetszentmiklós-Csepeli út-Rákóczi út-Csepel-Halásztelek útvonal. Az M1-es autópályán a felújítási munkák miatt Győr felé a 46-49-es km között lezárták. A forgalmat a főváros felé vezető pályára terelték, ahol Győr felé két szűkített sávon, Bp. felé egy sávon lehet közlekedni. Továbbra is dolgoznak az M1-es autópályán Bicskénél, Budapest felé kétirányú a forgalom. Győr felé két sávon, a főváros felé a 42-40-es km között kettő, a 40-37-es km között egy sávon lehet közlekedni. Az M3-as autópályán felújítják a Polgár felé vezető oldal sávjait, ezért Gyöngyösnél egy pályán halad a kétirányú forgalom. Emiatt gyakori a torlódás.

A 2-es főúton Sződliget és Vác között burkolatjavítás, Vácott a 35-ös km-nél közműépítés miatt várható torlódás. A 4-es főúton Abonynál, Törökszentmiklósnál, valamint Kisújszállás és Karcag között burkolatjavítás okoz félpályás lezárást. Napközben jelzőőrök segítik az irányonként váltakozó forgalmat. A 6-os főúton, Dunaföldvár határában a 90-es km-nél útcsatlakozás kialakításán dolgoznak. A 7-es főúton Baracskánál és Lepsénynél a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. A 14-es főúton Győrött a Széchényi hídon a Vámosszabadi felé vezető sávot elkerítették a forgalom elől. A 71-es főúton Zánkán csomópontépítés miatt útszűkületen kell áthajtani. Badacsonyörs közelében kerékpárút épül. Sebességkorlátozás és előzési tilalom is érvényben van. A 7-es főúton Martonvásáron délután 32-37-es km között tiltakozó akció miatt a fél pályát lezárják. Az 53-as főúton Kiskőrös és Soltvadkert között 8-13 óra között helyi rendezvény miatt csak a félpálya járható. A 441-es főutat Nagykőrösön demonstráció miatt rendőrök irányítják a forgalmat 14-16 óra között.