Csőd szélén a Katolikus Kereszt Alapítvány idősek otthona

Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Önkormányzat feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen gazdasági bűncselekmények alapos gyanújával a Katolikus Kereszt Alapítvány által fenntartott idősek otthonának ügyében a megyei rendőr-főkapitányságon. Az alapítvány ígérete ellenére nem tudja ellátni az ezért fizető idős embereket.
Vágólapra másolva!

Szép Tibor, a Pest Megyei Önkormányzat főjegyzője szerint a megyei közigazgatási hivatal vizsgálata szerint az alapítványi intézmény működtetése körül több visszásságra is fény derült.

A Katolikus Kereszt Alapítvány 1995-től hirdette meg magukra maradt idős embereknek, hogy 3-5 millió forintért és a nyugdíj 80 százalékáért otthont, ellátást, biztonságot nyújt számukra, ám az így fenntartott intézmény ez év május 19-én bejelentette, hogy nem tudja az érintettek további ellátását biztosítani.

A megyei önkormányzat intézkedése nyomán egyelőre megoldódott az öt helyen fenntartott idősek otthona összesen 150 lakójának az ellátása - hangoztatta a főjegyző. Rámutatott: ilyen esetben a jogszabály szerint a megyei önkormányzat köteles a működésképtelen magánintézmény lakóinak ellátását normatív támogatás keretében finanszírozni.

Szép Tibor beszámolója szerint a megyei önkormányzat fenntartásában lévő sződligeti Viktor Speciális Módszertani Otthonát bízták meg a bajba került váci, verőcei, zebegényi, szobi, gödöllői idősek otthona lakói étkeztetésének, ellátásának és szükség esetén ápolásának megszervezésével.