Most sem volt ötös a lottón

Vágólapra másolva!
Ezen a héten sem volt telitalálatos lottószelvény, várhatóan 2 milliárd 140 millió forintra nő a megnyerhető összeg - közölte a Szerencsejáték Rt. szóvivője a távirat irodával szombaton. Az ötös lottó nyereményalapja már 23. hete halmozódik.
Vágólapra másolva!

A héten minden eddiginél többen játszottak az ötös lottón, az alapjátékra csaknem 8 millió szelvény érkezett - mondta Somorai László.

Nem volt ötös

A 32. heti nyerőszámok: 6, 24, 25, 53, 79
Joker-szám: 347878.
Nyeremények:
5 találatos szelvény nem volt
4 találatosok: 682 392 forint
3 találatosok: 9382 forint
2 találatosok: 750 forint

A szóvivő ismertetése szerint a Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi játékot tekintve - összesen mintegy 2,3 milliárd forint. A különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba. A bevételek 17 százaléka pedig az állam bevételét gazdagítja játékadó formájában.

Az ötös lottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény. Somorai László emlékeztetett arra, hogy utoljára március 1-jén találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón.

Minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét december 28-án nyerte meg egy házaspár, a csaknem 3 milliárd forint mintegy hét hónap alatt halmozódott fel.