Tagadja a PSZÁF Szász 80 milliós végkielégítését

Vágólapra másolva!
A PSZÁF közleményben tagadta a Magyar Hírlap állítását, mely szerint Szász Károly, a PSZÁF hamarosan távozó elnöke 80 millió forintos végkielégítésre számíthat. A közlemény szerint a távozó elnöknek csak a törvényben rögzített juttatások járnak, az összegre azonban nem tértek ki.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap információi szerint Szász Károly, a PSZÁF hamarosan távozó elnöke egyévi munkabérének megfelelő összeget, vagyis bruttó 80 millió forintot kap végkielégítésként. A lap szerint Szász fizetése megegyezik a Magyar Nemzeti Bank elnökének éves jutattásával.

A PSZÁF közleményében "minden jó ízlést nélkülöző megfogalmazásnak" minősítette a hírt. "A távozó vezetőknek csak azok a juttatások járnak, amelyeket a hatályos törvények a felmentés tekintetében a köztisztviselőknek, egyebekben pedig az államtitkároknak biztosítanak. A Felügyelet vezetőinek törvény szerint járó juttatásait a Pénzügyminisztérium állapítja meg" - áll a közleményben, amely ugyanakkor nem tér ki összegszerűen a végkielégítés nagyságára.