Tüntetésre készülnek a vasutasok

Vágólapra másolva!
A MÁV Rt. egyes tevékenységeinek kiszervezése, ingatlanjainak eladása és létszámleépítési tervei ellen tiltakoznak a vasutasok. A Népszabadság úgy tudja, már jövő héten a gazdasági minisztérium elé vonulhatnak a MÁV dolgozói.
Vágólapra másolva!

Demonstráció megszervezését javasolja a Vasutasok Szakszervezetének elnöksége a szerdára összehívott döntéshozó választmánynak. A Népszabadság úgy tudja, legkorábban a jövő hét második felében vonulnak a GKM épülete elé a vasutasok, akik a MÁV Rt. egyes tevékenységeinek kiszervezése, ingatlanjainak eladása és létszámleépítési tervei ellen tiltakoznak.

Kóka János gazdasági miniszter korábban arra kérte a vasúttársaságot, függesszék fel a tervezett intézkedések végrehajtását az érdekvédőkkel folytatott tárgyalások idejére. Később azonban ezt az utasítását visszavonta, a szakszervezetek szerint azért, mert a tárcavezetőt félretájékoztatták a tárgyalások eredményéről. A MÁV sajtóközleménye szerint azonban nem egyoldalúan, hanem részletesen tájékoztatták a minisztert a tárgyalások eredményeiről, kitérve az egyes reprezentatív szakszervezetek eltérő állásfoglalására. A MÁV kedden is folytatta a megkezdett tárgyalásokat a Vasutasok Szakszervezetével.