Szerdán dönthetnek a BKV új vezetőjéről

Vágólapra másolva!
A főpolgármester, valamint az MSZP és az SZDSZ szakbizottságokba delegált tagjai is jól fogadták, alkalmasnak találták hétfőn Antal Attilát a BKV Zrt. megüresedő vezérigazgatói posztjára - közölték kormánypárti képviselők. A jelölt korábban a Főtaxit és az Est taxit vezette, jelenleg pedig a Nógrád Volán vezérigazgatója. 
Vágólapra másolva!

Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes pénteken jelentette be, hogy januártól vezérigazgató-váltást szeretne a BKV-nál, meneszti Aba Botondot. Aba utódjelöltjét hétfőn mutatta be Hagyó előbb az MSZP-, majd az SZDSZ-frakció gazdasági és városüzemeltetési bizottsági tagjainak, később pedig Demszky Gábor főpolgármesternek.

Kormánypárti képviselők közlése szerint valamennyien kedvezően fogadták Antal Attilát, a poszt várományosát, aki korábban a Főtaxinál és az Est taxinál szerzett vezetői tapasztalatot, jelenleg pedig a Nógrád Volánt igazgatja. A közlekedési társaságnál 300 millió forintos veszteséget fordított át több százmillió forintos eredményre.

A kormánypárti frakciók kedden nyilvánítanak véleményt a jelöltről. Ugyancsak kedden mutatja be a főpolgármester-helyettes a három ellenzéki frakciónak is Antal Attilát. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan szerdai rendkívüli ülésén dönt a BKV új vezérigazgatójáról.

Hagyó szerint a posztra azért alkalmasabb Antal, mint egy belső ember, mert koncepcionális váltásra van szükség a cégnél. Az új vezető vezényelheti már le a jövő évi üzleti terv készítést és a január elején kezdődő bértárgyalásokat is.