Már a választásokra készül Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Készülnie kell az MDF-nek az előre hozott választásokra, mert egyre valószínűbb, hogy a Gyurcsány-kormány nem tölti ki négyéves ciklusát - erről ír levelében Dávid Ibolya MDF-elnök pártja megyei elnökeinek. A pártelnök szerint az SZDSZ nem fogja megszavazni a költségvetést, így az előre hozott választásokon az MDF tíz százalékra is számíthat - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

"A különböző sajtóorgánumokban olvasható nyilatkozatok alapján úgy tűnik, Fodor Gábor nem engedi meg pártjának, hogy megszavazzák a 2009-es költségvetést. Az SZDSZ legújabb pártelnöke ezt presztízsokokból teszi, azért, hogy Kóka Jánosnak ne legyen oka támadni őt. Egyre biztosabbnak tűnik tehát, hogy a liberálisok követni fogják az ebben a kérdésben is következetesen politizáló MDF példáját, és ősszel nemmel szavaznak a költségvetésre. Ez pedig előre hozott választáshoz vezet" - így elemzi Dávid Ibolya, az MDF elnöke a politikai helyzetet levelében, amelyet pártja megyei elnökeinek küldött.

A Magyar Nemzet által közölt levélben a pártelnök azt kéri a megyei elnököktől, hogy a közelgő választásokra készülve szeptember végéig minden választókerületben meg kell kezdeni a képviselőjelöltek kiválasztását. Dávid Ibolya szerint az MDF előre hozott választásokon akár tíz százalékot is szerezhet, és így a következő kormányalakításkor megkerülhetetlen lesz. A pártelnök nem nevezi meg a lehetséges koalíciós partnert - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak több megyei MDF-elnök is megerősítette: megkapták a levelet. A név nélkül nyilatkozó politikusok szerint a tíz százalék emlegetése és a harci kedv szítása része lehet Dávid Ibolya párton belüli megmérettetésének is. Az MDF ugyanis szeptember végén országos tisztújítást tart, amelyen kihívója is akadt: az elnöki poszt megtartásáért Almássy Kornéllal kell majd megküzdenie.