Orbán szerint az ő takarodását is követelik majd

Vágólapra másolva!
"Majd lesz Orbán, takarodj is" - mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök egy, a honlapján közzétett videóban. A Fidesz elnöke arról beszélt, hogy ha a Fidesz kerülne kormányra, a mostani kormány távozását követelő, magukat jobboldalinak nevező szélsőségeseknek a Fidesz politikája sem tetszene.
Vágólapra másolva!

A szélsőjobboldalról kérdezték Orbán Viktor Fidesz-elnököt a honlapja OV TV rovatába felkerült videóban. A felvétel szombaton készült, amikor Orbán autóval éppen a XIV. Polgári Gondola rendezvényre tartott. A pártelnöktől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a szélsőjobboldali Budaházy György, Vona Gábor vagy Toroczkai László jobboldalinak mondja magát, és úgy tesz, mintha egy térfélen játszana a Fidesszel.

A Fidesz elnöke szerint ez nincs így, de rosszakarattal még az egymástól nyilvánvalóan különálló dolgokat is össze lehet mosni. Orbán azt mondta: vannak olyan emberek, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, de amikor jobboldali kormány van, akkor "hirtelen nem is annyira jobboldaliak, hanem akkor valahogy a másik társasággal lesznek", de akkor is csak látszólag. "Engem ez nem téveszt meg és nem is érzem úgy, hogy ugyanannak a csapatnak a mezében játszanánk" - tette hozzá.

A Fidesz elnöke szerint csak annyiban tűnhetnek egy térfélen lévőknek, hogy ezek az emberek is elégedetlenek a magyarországi helyzettel, ők is frusztráltak, és ők is kormányban látják a hibát. Orbán szerint ha a Fidesz lesz kormányon, az sem fog mindig tetszeni ezeknek az embereknek. "Majd lesz Orbán, takarodj is természetesen, és a torkok ugyanazok lesznek, ahonnan ezek a hangok jönnek, mint amelyek most, azt hiszem" - mondta a Fidesz elnöke.

Nyakó István, az MSZP szóvivője Orbán nyilatkozatát úgy kommentálta, hogy szerinte a Fidesz elnökének mondatai akkor lennének hitelesek, ha elhatárolódna az 1998-2002 között folytatott politikájától, amikor együttműködött a MIÉP-pel, és megszakítana minden pártközi kapcsolatot a Jobbikkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!