Fodor szerdán Semjénnel tárgyalt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök után szerdán Semjén Zsolt KDNP-elnökkel találkozott az SZDSZ nemrégen megválasztott vezetője. Távol állnak egymástól, de a környezetvédelem, a pártfinanszírozás és az emberi jogok kérdéseiben egyet tudnak érteni - mondták. Fodor Gábor azt ígérte: az összes parlamenti párt vezetőjével párbeszédet kezdeményez.
Vágólapra másolva!

Lezajlott az egyeztetés Fodor Gábor, az SZDSZ, és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke között szerdán a Parlamentben. A szabad demokratákat Fodor Gábor mellett Gulyás József és Gusztos Péter ügyvivő képviselte, a kereszténydemokraták részéről Semjén Zsolt mellett Simicskó István alelnök és Rubovszky György parlamenti frakcióvezető-helyettes volt jelen.

Több területen is határozott esély van az együttműködésre, annak ellenére, hogy a két párt politikai értékvilága távol áll egymástól - mondta Fodor Gábor a megbeszélés után. Három olyan területet emelt ki, ahol közös pontokat talált Semjénnel: a környezetvédelmet, az emberi jogi kérdéseket, ezen belül a Tibetről szóló országgyűlési határozati javaslatot és a pártfinanszírozást. Hozzátette: utóbbit szeretnék újra napirendre tűzni az Országgyűlésben.

Fodor Gábort június 7-én választották a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Budaörsön - rögtön megválasztása után bejelentette: tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről.

Az SZDSZ új elnöke elsőként Orbán Viktorral, a Fidesz vezetőjével találkozott június 21-én, ahol egy cselekvőképes kormány mellett az előre hozott választásokról is szó esett. Három nappal később volt a Fodor-Gyurcsány találkozó, amelyen az SZDSZ elnöke cselekvési programot kért a miniszterelnöktől.