Nem hamisítottak fényképdátumot a parkolóellenőrök

Vágólapra másolva!
Nem manipulálták a fizetés nélkül parkoló autókról készült fényképek dátumait a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél - állapította meg a rendőrség. A nyomozás azt követően indult, hogy a sajtóban több helyen is megjelent híradás arról, hogy a manipulált fényképek alapján szabtak ki pótdíjat. A társaság szerint a rendőrök a hamisítást nem, ám a rágalmazás tényét megállapították az erről író lapok esetében.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi vizsgálat bebizonyította, hogy nem hamisították meg a fényképek dátumát a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél (BÖP), a nyomozást így bűncselekmény hiányában lezárták - közölte a parkolási társaság pénteken.

A nyomozás azt követően indult, hogy a sajtóban több helyen is megjelentek olyan állítások, amelyek szerint a tilosban parkoló autókról készült fényképek dátumát vezetői utasításra meghamisították, és a hamisított fényképek alapján hajtott be pótdíjakat. Többek között a Blikk írta ezt júliusban a BÖP egy volt dolgozójára hivatkozva.

A társaság szerint azonban a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a cégnél használt számítógépes rendszer nem tesz lehetővé az ilyen csalásokat, mivel az ellenőrök által használt kézi számítógépekről a cég központi szerverére feltöltött fényképeket csak megtekinteni lehet, de átírni és manipulálni nem. A BÖP szerint a rendőrség a magánokirat-hamisítást nem, de a Blikk valótlan állításai miatt a rágalmazás tényét megállapította.

A társaság ügyvezető igazgatója ugyanis feljelentést tett a lap ellen. A rendőrség a rágalmazással kapcsolatban már meg is küldte az iratokat a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.