Vágólapra másolva!
Újabb ügyben mondta ki a bíróság Molnár Csaba volt nyomozó ártatlanságát. Molnárt a Kulcsár-ügy előzménye kapcsán hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolták, de az első fokon eljáró bíróság csütörtökön felmentette. A volt rendőrt egy másik - egyebek mellett államtitok vádja miatt indult - ügyben 2007-ben már jogerősen felmentették.
Vágólapra másolva!

Felmentették a hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének vádja alól Molnár Csaba alezredest és Bacsi János őrnagyot, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egykori pénzmosás elleni osztályának munkatársait - derül ki a Fővárosi Bíróság csütörtöki elsőfokú ítéletéből. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett az ítélet ellen.

Zamecsnik Péter ügyvéd, aki a per első szakaszában látta el Molnár védelmét, az [origo]-nak azt mondta: a két rendőr ellen egy a Kulcsár-botrányhoz vezető ügyben folytatott nyomozás miatt emelt vádat az ügyészség. A rendőrök a Pannonplast-részvényekkel kapcsolatos gyanús pénzmozgásokat vizsgálták, és az ügyészség szerint a nyomozók egy kihallgatás során nem azt vezették jegyzőkönyvbe, amit ott elhangzott - mondta az ügyvéd, aki szerint az ügyészség felrótta azt is, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem rendeltek el nyomozást az ügyben.

Molnárt egy másik ügyben jogerősen már felmentette Fővárosi Ítélőtábla 2007-ben. Az ügyészség akkor azzal vádolta az egykori rendőrtisztet, hogy 2003-ban az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokért - egy fa tolltartóért, süteményért és egy bizsuért - cserébe jogtalan előnyhöz juttatott pénzváltókat. Emellett azzal is megvádolták, hogy pénzmosással kapcsolatos gyanús esetekre vonatkozó bejelentések adatait szolgáltatta ki a pénzváltóknak, vagyis államtitkot sértett.

Ebben az ügyben az elsőfokú ítélet 2005-ben szültetett meg, a Fővárosi Bíróság felmentette Molnárt. Ez ellen az ügyész fellebbezett, az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára került. Az ítélőtábla 2005 októberében hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új, elsőfokú eljárás lefolytatását rendelte el a Nógrád Megyei Bíróságon. Molnár az ítélőtábla döntését követően jelentette be a rendőrségtől való távozását.