Vágólapra másolva!
Egy nőnapi emlékező cikkért fizetett hárommillió forintot a szociális és munkaügyi tárca a Farkasházy Tivadar érdekeltségébe tartozó Hócipő című lapnak - tudta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hárommillió forintért rendelt meg egy nőnapi cikket a Szociális és Munkaügyi Minisztérium tavaly márciusban a Hócipő című újságtól - írja a Magyar Nemzet. A napilap a minisztérium által kiadott, 5 millió forint alatti szerződésekről szóló listában talált rá a tételre, amely "a 100. nőnap alkalmából írt emlékező cikk" megjelentetéséért kifizetett milliókról szólt. A tárca által küldött tájékoztató nem cikksorozatot, hanem egyetlen cikket említ.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium egyelőre nem reagált a lap megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy a tárca miért a Hócipőben rendelt cikket, illetve, hogy mi indokolta a nőnap témájának feldolgozását hárommillió forintért.

A Hócipő többségi tulajdonosa Farkasházy Tivadar humorista, az újság főszerkesztője Farkasházy felesége. A lap korábban több nagyösszegű állami támogatást is kapott, a kormányzat tavaly bruttó 4 millió forintért rendelt tőle a titkosszolgálatok működését népszerűsítő, könnyed, humoros cikksorozatot.

A Hócipő megjelenését 2007-ben és 2006-ban is 5 millió forinttal támogatta a Nemzeti Kulturális Alap, 2004-ben ugyanebből a forrásból 7 milliót kaptak. Ezen kívül több kormányszerv kötött reklámcélú vagy támogatási szerződést velük szintén többmilliós nagyságrendben - emlékeztet a Magyar Nemzet.