Molnár Oszkár állítja: hét pártot utasított vissza

Vágólapra másolva!
A botrányos kijelentéseiről elhíresült edelényi polgármester, Molnár Oszkár a Népszavának azt nyilatkozta, hogy hét párt is megkereste, ő mégis biztosan függetlenként indul majd a választásokon. A Fidesz-tag Molnár szerint nincs belháború a helyi Fideszben amiatt, hogy a párt úgy döntött, mást indít helyette a választókörzetben.
Vágólapra másolva!

Molnár Oszkár edelényi polgármester a Népszavának azt mondta: eddig hét párt kereste meg, de mindegyiket visszautasította, és biztosan független képviselőjelöltként indul az országgyűlési választásokon. A Fidesz korábban úgy döntött, hogy nem őt, hanem Daher Pierre háziorvost indítja tavasszal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as választókörzetben.

Molnár erre megjegyezte, hogy Edelényben a városi Fidesz-frakció szórólapot jelentetett meg, amelyben egyrészt kiállnak a párt hivatalos jelöltje mellett, másrészt megjegyzik, hogy ők korábban aláírásgyűjtéssel próbálták segíteni Molnár jelöltségét. Molnár szerint nincs belháború a jelöltkérdés miatt a helyi Fideszben, ő függetlenként indul, és az szavaz rá, aki akar, akár a városi Fidesz-frakcióból is.

A botrányos kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkár független jelöltként indul a 2010-es országgyűlési választáson, de továbbra is tagja a Fidesznek. Molnár korábban nyíltan bírálta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. Egy helyi lakossági fórumon arról beszélt, hogy a pártelnöknek "el kellene gondolkodnia azon, hogy szabad-e tovább azt a politikát folytatni, amit ő elkezdett." Orbán később azt mondta, hogy a képviselő cigányokra és zsidókra tett kijelentései kínosak pártja számára. (Molnár és a Fidesz vezetésének konfliktusáról itt olvashat részletesen.)