Most Király Zoltánért küzd az MDF

Vágólapra másolva!
Fellebbez Király Zoltán a szavazólapról való törlése ellen - ezt az MDF-es politikus jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján. A helyi választási bizottság pénteken azért törölte a politikus nevét a szavazólapról, mert a bíróságon megtámadták nyilvántartásba vételét.
Vágólapra másolva!

Beadja fellebbezését Király Zoltán a helyi választási bizottság döntése ellen. A politikus szombati sajtótájékoztatóján megmutatta azt a hivatalos igazolást, amelyben az áll, hogy nyilvántartásba vették, mint országgyűlési képviselőjelöltet. A politikus úgy fogalmazott: "ez a választási bizottság egy nyilvántartásba vett képviselőjelöltet negligál, kihúz a szavazólapról, mert valaki megtámadta a nyilvántartásba vételt."

Király Zoltán szombati tájékoztatóján arról beszélt: ha a Fidesz, az MSZP és a Jobbik politikai hatalmi érdeke úgy diktálja, hogy "ki kell szorítani azokat, akik nekik nem tetszenek, vagy veszélyesek lehetnek", akkor még a törvényekkel sem igazán foglalkoznak.

Király Zoltán emlékeztetett arra, hogy a helyi választási bizottság március 20-án elutasította jelöltségét, a Fővárosi Választási Bizottság azonban nem hagyta jóvá ezt a döntést, és nyilvántartásba vették.

Az MDF budapesti listáját az Országos Választási Bizottság fogadta el pénteken azután, hogy a Fővárosi Választási Bizottság 3:2 arányban arra szavazott, hogy a megadott határidőig nem állított megfelelő számú jelöltet a párt. Az országos testület azonban felülírta az eredeti határozatot, bár a Fidesz-KDNP és az MSZP által delegált tagok amellett érveltek, hogy szerintük nem érvényes a listaállítás.