Vízisí az óbudai amfiteátrumban, az árvíz kellemes odala

Vágólapra másolva!
A május közepén lezajlott áradások után másodszor is súlyos áradásokkal küzdenek Észak-Magyarországon. Edelényben korábban átszakította a gátat az ár, de a Bódva mellett áradni kezdett a Sajó, a Hernád, az Ipoly és a Duna is, házak omlottak össze, ezreket kellett kitelepíteni, egész falvakat lepett el a víz. A kitelepítettek elkezdtek visszaköltözni házaikba, Borsod megyében már zajlik a fertőtlenítés és takarítás. Az árvízhelyzet képekben.
Vágólapra másolva!

Ha van képe az árvízről, kérjük küldje el nekünk a [email protected] címre!

Fotó: Vanik Zoltán [origo]
Wakeskate az óbudai amfiteátrumban, az árvíz kellemes oldala. További fotóinkért kattintson a képre!

Forrás: MTI/Vajda János
Borsod megyében megszűnt a közvetlen árvízi vészhelyzet, már takarítanak. Kattintson a képre további fotókért!

Forrás: MTI
Felsőzsolcán 17 család költözött vissza házaikba. Akinek összedőlt vagy életveszélyes az otthona, még maradhat az ideiglenes szálláson. Mégtöbb képért kattintson!

Forrás: MTI/Rosta Tibor
Az orosházi kistérség települései élelmiszerből, tisztítószerből, fertőtlenítőből és ruhából álló segélyszállítmányt küldtek Felsőzsolcára, amit a gárdosi pékek 150 kiló kenyérrel toldottak meg. A többi képért kattintson a fotóra!

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Kattintson a képre és nézze meg keddi fotóinkat Sajóládról, Ónodról és Sajóörösről!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Ongánál még a Hernád gátjait erősítik, Szolnoknál pedig már a Tisza áradására készülnek. Keddi fotókért kattintson a képre!

Szász Csaba olvasónk fotója
Búvárok Edelényben, a 2-es villamos pótsíneken jár a fővárosban. Nézze meg olvasóink országszerte készült fényképeit!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Két áradó folyó közt védekeznek Sajóládon, hétfői fotóinkért kattintson a képre!

Forrás: Olvasónk képe
Kattintson a fotóra és nézze meg olvasónk képeit a miskolci Auchan áruház belsejéről!

Fotó: Mudra László [origo]
A budapesti Római parton már sok épület a vízben áll, a helyiek itt is védekeznek a várhatóan hétfőn tetőző Duna ellen. Fotóinkért kattintson a képre!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Ónodnál búvárokkal kellett egy nagyteljesítményű szivattyút üzembe helyeztetni. Hétfői fotóinkért kattintson a képre!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Sólyom László hétfőn Fesőzsolcára látogatott. A köztársasági elnök szerint nemcsak a látvány rendkívüli, hanem az is, ami mögötte van: a pusztulás és az összefogás egyaránt. További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Hatszáz rendőr zsúfolódott össze a miskolci Jégcsarnokban kialakított szükségszálláson, míg a többiek folytatták a munkát Sajóládon. Vasárnap éjjeli képeinkért kattintson a fotóra!

Forrás: AFP
A környező országok is óriási árvizekkel küszködnek, nézzen képeket Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból és Ukrajnából!


Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Felsőzsolcán már hasztalan az árvízi védekezés, ezreket kellett kitelepíteni, akiket a közeli Miskolcon szállásoltak el. Vasárnapi képeinkért kattintson!

Fotó: Mudra László [origo]
Az elárasztott budapesti rakpartokon pezsgett az élet, a Margit-szigeten homokzsákokkal készülnek a Duna tetőzésére. Vasárnapi képeinkért kattinson a fotóra!

Forrás: Ribai Zsuzsa olvasónk fotója
Nézze meg olvasóink hétvégi képeit az árvízről, kattintson a képre!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Több mint 100 épület áll a vízben Boldván, szombat éjszaka óta pedig 1300 felsőzsolcai lakosnak kellett elhagynia otthonát, így 3 ezer fölé nőtt az árvíz miatt kitelepített emberek száma országszerte. Kattintson a többi vasárnapi fotóért!

Forrás: MTI
Sorra dőlnek össze a vízben álló házak Edelényben és Felsőzsolcán (képek szombatról). További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Majdnem sikerült befoltozni a Bódva gátján keletkezett lyukat, mikor egy másik helyen bontotta meg a víz nyomása a töltés tetejére emelt védvonalat. A helyszínen készült pénteki képeinkért kattintson a fotóra!

Fotó: Virágvölgyi István [origo]
Rendkívül súlyos az árvízhelyzet több észak-magyarországi folyó környékén (pénteki fotók). További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Árad a Duna Budapestnél, ezért szakaszosan lezárják a rakpartokat és családokat kell a Római partról kitelepíteni (pénteki fotóink). Kattintson a fotóra a képgalériáért!


Forrás: AFP/Christof Stache
Németországban korábban az Odera, most pedig a Duna áradásával küzdenek. További képekért kattintson a fotóra!

Forrás: MTI
Várhatóan rekordszinten tetőznek az áradó folyók (csütörtöki képek). További képekért kattintson!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Pásztón a város feletti víztározó magas vízszintje miatt kellett korábban felkészülni a kitelepítésre (szerdai képeink). További képekért kattintson!

Forrás: MTI/Komka Péter
A májusi áradások után újra mindenki a gátakon Észak-Magyarországon (szerdai fotók). A többi képért kattintson!

Forrás: AFP
Gátszakadás, útlezárás, kitelepítés Magyarországon és a környező országokban. Képek a május közepén lezajlott áradásokról.