Blikk: Dupla költségtérítést kapott egy fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Az Országgyűléstől és a miskolci önkormányzattól is kapott költségtérítést a fideszes Zsiga Marcell, aki parlamenti képviselő és egyben Miskolc alpolgármestere. A törvény tiltja, hogy egy képviselő két helyről kapjon ilyen juttatást. A politikus a Blikk kérdésére elismerte, hogy nagy hibát követett el.
Vágólapra másolva!

Zsiga Marcell fideszes képviselő az Országgyűléstől havi 473 ezer forint választókerületi pótlékot és havi 115 ezer forint lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. A jogszabály szerint, ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából.

A kormánypárti képviselő azt mondja: elfeledkezett róla, hogy két helyről is kap költségtérítést. Zsiga Marcell a Blikknek hozzátette, hogy hónapokkal ezelőtt néhány képviselőtársával úgy döntött, hogy a költségtérítésüket felajánlják a devecseri iszapkatasztrófa károsultjainak.

Az újság már a múlt héten kereste az ügyben a képviselőt, de akkor még nem reagált erre. Most elmondta, hogy a múlt héten, egy kollégájával folytatott beszélgetés közben jutott eszébe, hogy két helyről is kap költségtérítést. Ezután - mint mondta - intézkedett, hogy a jövőben levonják a parlamenti pénzéből a miskolci költségtérítés összegét, Miskolcon pedig a havi fizetéséből kezdték el levonni azt a pénzt, amelyet szabálytalanul kapott meg.