Blikk: Újabb fideszes képviselő költségtérítését vizsgálják

Vágólapra másolva!
Szerdán tárgyalja Szabó Zsolt ügyét a Fidesz-frakció, miután a Blikk szerint a politikus országgyűlési mandátuma és hatvani polgármestersége után is felvette a költségtérítést, holott az törvényellenes - írja az újság.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint szerdán tárgyal a Fidesz-frakció a dupla költségtérítést felvevő Szabó Zsolt országgyűlési képviselő ügyéről. Mint ahogy a lap korábban megírta, a politikus, aki Hatvan polgármestere is, mindkét tisztsége után felvette a költségtérítést, ami törvénybe ütköző. Szabó Zsolt a harmadik fideszes politikus Zsiga Marcell és Papcsák Ferenc után, akiről kiderült, hogy törvénytelen módon vett fel költségtérítést önkormányzati tisztsége után, miközben megkapta a választókerületi pótlék teljes összegét a parlamenttől képviselőként. A jogtalanul felvett pénzekről mindhárom politikus azt állította, hogy már visszafizette - írja a lap. Zsiga Marcellt korábban hasonló ügyért 150 ezer forintra büntette a Fidesz.

Szerdán foglal állást a Fidesz-frakció etikai bizottsága Papcsák Ferenc zuglói polgármester költségtérítése ügyében is. Az MSZP szóvivője, Török Zsolt a múlt szombaton arra szólította fel Papcsák Ferencet, hogy mondjon le parlamenti képviselői mandátumáról, mert - mint mondta - az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot.