Blikk: 3,5 millió forint bírságot fizettek egy év alatt a fideszes képviselők

Vágólapra másolva!
Különböző fegyelmezetlenségek miatt a 225 fideszes képviselő közül 24-re, összesen 3,5 millió forint bírságot szabtak ki az elmúlt egy évben - tudta meg a Blikk a képviselőcsoporttól. A bírságokból befolyt pénzt jótékony célra fordították.
Vágólapra másolva!

Az új parlament felállása óta 3,5 millió forint bírságot rótt ki a Fidesz frakciója a szabálytalankodó tagokra - írja a hétfői Blikk a képviselőcsoport tájékoztatására hivatkozva. A lap szerint 19 képviselő igazolatlanul hiányzott, ők az elmulasztott voksolás fontosságától függően 100 ezer, illetve 150 ezer forintot fizettek. Öt további képviselő szabálytalanul vett fel költségtérítést, ami nekik egyenként 250 ezer forintjukba került.

A bírságokból befolyt összeget a frakció jótékony célra fordította - olvasható a Blikkben. Milliós támogatást kapott a Nemzetközi Gyermekmentő- és az Ökumenikus Segélyszolgálat, valamint a vörösiszap-károsultak.

Az MSZP-nél nem volt büntetés - mondta a Blikknek a frakció pontosan meg nem nevezett tagja, hozzátéve, hogy aki nem jelent meg a szavazáson, az telefonon kapott egy kis fejmosást. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője pedig azt közölte a Blikk-kel: "a mi frakciónkban nem külső, hanem önfegyelem létezik".