Havas, jeges mellékutakra kell számítani a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Nagyobb fennakadás nincs, de sok mellékút havas, jeges a Dunántúlon, ahol többfelé havazik. A közútkezelő száz munkagéppel tisztítja az utakat a térségben.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem okoz nagyobb fennakadást a közlekedésben a dunántúli havazás - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság szerint a mellékúthálózaton téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, és utazás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

A Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környezetében havazik vagy szállingózik a hó, az ország többi részén nincs csapadék. A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen is közepes erősségű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.

A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, de Veszprém megyében és Tamási térségében havas. A mellékutak sok helyen havasak, Harkány környezetében a reggeli fagyok miatt jegesek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. II. fokú téli tisztántartási készenlétben áll: 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A vasárnap reggel 7 órai állapot szerint 400 dolgozó közel száz munkagéppel takarította és sózta az utakat.

Polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak nyolc településen országszerte időközi választáson vasárnap. Hat helyen új polgármesterről, két helyen elhunyt képviselők utódairól szavaznak.