Kirúgta a BKV a pofozkodó villamosvezetőt

Vágólapra másolva!
Elbocsátották a BKV-tól azt a villamosvezetőt, aki hétfőn bántalmazott egy terhes nőt. A társaság közleménye szerint a vezető viselkedése nem összeegyeztethető a társaság szolgáltatói tevékenységével.
Vágólapra másolva!

A "szükséges vizsgálat lefolytatása után" azonnali hatállyal megszüntette a BKV Zrt. annak a villamosvezetőnek a munkaviszonyát, aki hétfőn bántalmazott egy szabálytalanul közlekedő gyalogost.

A társaság közleménye szerint a villamosvezető viselkedése nem összeegyeztethető a társaság szolgáltatói tevékenységével. A nő szabálytalanul lépett a villamos elé, de mint hangsúlyozták, "egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat".

A BKV az esetről korábban úgy számolt be, hogy a 4-es villamos vezetője egy baleset elkerülése után az őt ért sokk hatására sajnálatos módon elvesztette az önkontrollját, és pofon ütött egy gyalogosan közlekedő terhes nőt.

Két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezett. A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet - írták az eset körülményeiről.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője az ijedség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott, és a hasát fájlalta. Ekkor derült ki, hogy hat hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, és a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A férfi az Indexnek az eset után így emlékezett vissza az esetre: "A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta. Akkor csattant el a pofon" - mondta a villamosvezető, viszont anyázásról szerinte szó sem volt.

Az eset előzményeiről itt olvashat részletesen.

A közlekedési társaság közleménye arra is kitárt, hogy a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból, és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított.