Közpénzből szépült az út Orbán Ráhel esküvőjéhez

Vágólapra másolva!
Csabdi-Tükröspuszta útjairól a héten eltüntette a kátyúkat a Magyar Közút. Itt tartják szombaton a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel esküvőjét a vőlegény családjának tanyáján - írja a Hvg.hu. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a közvetlenül a tanyára vezető úton nem volt kátyúzás.
Vágólapra másolva!

A násznép szombaton viszonylag sima úton juthat el Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel lakodalmának a helyszínére, a Magyar Közút Zrt. munkásai ugyanis - állami pénzből - a héten betömték a kátyúkat a Fejér megyei Csabdi-Tükröspuszta útjain, írta a hvg.hu. Itt van a vőlegény - Tiborcz István - családjának tanyája, ahol a nagyszabású esküvői mulatságot tartják majd. (A szertartás Budapesten, a Margit körúti ferences templomban lesz, innen vonul majd át a násznép a tanyára.)

Orbán Ráhel egy fogadáson az Operaházban, 2012-ben Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Hvg.hu fotókat is közöl a frissen betömött kátyúkról. A korábban rossz minőségű, a tanyára vezető út kijavítása a környékbeliek szerint egyértelműen a hétvégi lagzinak köszönhető, korábban ugyanis több évtizedig senki nem nyúlt az úthoz. Az útépítő csapat megjelenése meglepte a megkérdezett helyieket.

Az állami közútkezelő, a Magyar Közút Zrt. azt közölte a Hvg.hu megkeresésére, hogy a jelzett útszakasz nem az országos közúthálózat része, így az nincs a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében. "Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben" - magyarázta a közútkezelő, hogy miért pont most újították fel az utat.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint nem volt kátyúzás, sőt. Közleményében azt írja, "folytatódik a miniszterelnök és családja elleni politikai lejárató kampány: egyes sajtóorgánumok már egy bensőségesnek szánt családi esemény, a miniszterelnök lányának esküvője kapcsán sem tartózkodnak újabb és újabb valótlan állítások terjesztésétől. A tények: a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni a lakodalom helyszínét. A közvetlenül az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt".

A miniszterelnöki kommunikációért felelős iroda fényképekkel is igyekszik bizonyítani az állításait, ezt láthatják alább.

"Az ország egyik legkátyúsabb útja" a Miniszterelnökség fotóján. Forrás: Miniszterelnökség