Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Amikor Orbán még vitázott

Amikor Orbán még vitázott
Budapest, 1998. május 20. Horn Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke és Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Párt elnöke a Közgazdaságtudományi Egyetemen tartott vitaest után. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor most nem akar miniszterelnök-jelölti vitát, mert szerinte nem látható az ellenfél. Pedig ő az egyetlen magyar politikus, aki három ilyen vitában is részt vett. Igaz, szinte mindig más arcát mutatta.
Vágólapra másolva!

1. Orbán vs. Horn

Ez a video az 1998-as, mára legendásnak is mondható Orbán-Horn vita egyik részlete. Ezt a két választási forduló között tartották, miután a Fidesz meglepően jó eredményt ért el az első körben. Horn Gyula a homlokát törölgette, Orbán Viktor egyszerre volt tisztelettudó és kemény. Ebben a videórészletben arról vitáznak, hogy vajon ki nyerte az első fordulót. Megy egy kis viccelődés is.

2. Orbán vs. Medgyessy

Ebben a videóban a 2002-es Orbán-Medgyessy vita eleje látható. Orbán itt már egy kicsit komolyabb és feszültebb '98-hoz képest. A vita érdekessége volt, hogy Medgyessy az elején szinte mentegetőzött a saját szerény retorikai képességei miatt. Dicsérte Orbán színészi tudását, aki ezt szerényen mosolyogva fogadta.

3. Orbán vs. Gyurcsány

A feltupírozott hajú Orbán Viktor szokatlanul merev volt ebben a vitában, még a hangja is visszafogottnak tűnt. Ebben a vitában hangzott el Gyurcsány szájából a híres „lárifári” megjegyzés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről