Mégis börtönbüntetést kapott a fiú, aki az egyetemen akart lövöldözni

news, Vádat emeltek a lövöldöző S. Ábel ellen
Vágólapra másolva!
Két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt a Kúria azt a fiatal férfit, aki a vád szerint lövöldözni akart az ELTE-n.
Vágólapra másolva!

A szankció mértéke megegyezik a Fővárosi Törvényszék által kiszabott elsőfokú ítélettel, amit a Fővárosi Ítélőtábla tavaly októberben - a volt ELTE-s hallgató tetteit közveszéllyel fenyegetésnek minősítve -

ötvennapi közérdekű munkára enyhített.

A fiút korábban a mcdonald'sos lövöldözésért is elítélték első fokon Forrás: MTI/Földi Imre

Ez ellen nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség, így került az ügy a Kúria elé.

Komolyan ölni akart

Mészár Róza tanácsvezető bíró elmondta: az ítélőtáblai döntéssel szemben konkrétnak és komolynak látták a fiatalember ölési szándékát, azt pedig, hogy ettől elállt volna, több, ismerőseinek tett kijelentése is mutatja.

Nem tudható, hány embert ölt volna meg a fiatal férfi az ELTE jogi karán,

de legalább két esetben a szándék megállapítható - közölte.

Testi sértésben azért marasztalták el, mert olyan súlyosan bántalmazta nagyanyját, hogy az asszony állkapcsa eltörött, garázdaságban pedig amiatt, mert egyszer kilőtt lakásajtajukon gázpisztollyal - ismertette.

Csak verseben írt gyilkosságról

A tárgyaláson S. Ábel a vádpontok alóli felmentését kérte, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy

a tömeggyilkosságra utaló verse az alkotói szabadság része,

szándékáról pedig egy senki által nem látogatott blogban írt. Semmit nem tett azért, hogy az egyébként is csak általa olvasott blogját bárki más is lássa - tette hozzá.

A vádlott az ítélet kihirdetése után jelezte, hogy nem akarja végighallgatni az indoklást. Végül rosszullét miatt vezették ki a tárgyalóteremből.

A Móricz Zsigmond körtéren és a gyorsétteremben is lövöldözött S. Ábel Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, öt év börtönre ítélte első fokon a fiatal férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság egy budapesti gyorsétteremben történt lövöldözés miatt. Erről bővebben itt olvashat.