Nem létező traktort akartak eladni a csalók

Vágólapra másolva!
Hamis  hirdetésen keresztül akart eladni egy traktort két mezőszemerei fiatal férfi. A vevő átutalta a traktorért kért pénz, de ezután már nem érte el a csalókat. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen tavaly decemberben, mert egy interneten meghirdetett traktort akart megvenni, át is utalta a pénzt a megadott bankszámlaszámra, de a hirdető azóta eltűnt - írja a police.hu.

A rendőrök elfogták a két csalót, akik egy olyan traktort akartak eladni, ami nem létezett.

A 21 éves mezőszemerei férfi és 23 éves társa folyószámlát nyitott egy banknál, azért, hogy a hamis hirdetésre átutalt pénzt le tudják venni.

Tegnap kihallgatták a két fiatal férfit, akik beismerő vallomást tettek. Ellenük csalás és pénzmosás miatt indult eljárás.

A rendőrség a következőkre figyelmeztet a hasonló csalások elkerülése érdekében:

  • Gyanús lehet, ha vállalkozás a fizetési feltételek között csupán előreutalással lehet fizetni, ahogy az is, ha a hirdető nem írja le részletesen a szállítás feltételeit.
  • Ha teheti, válassza a termék személyes átvételét, és az utánvéttel történő szállítást.
  • A nagyon olcsó termék valószínűleg hamis, és hiába utalják át az árát, nem érkezik meg, az eladó pedig elérhetetlenné válik.
  • Mindig olvassa el vásárlás előtt a honlapról és a termékről írt vásárlói véleményeket. A mások által írt értékelések segíthetik döntését egy áru kiválasztásában.