Fürdőnadrágban futott a Margitszigeten a brit külügyminiszter

SZIJJARTO_Peter és Boris_JOHNSON, brit külügyminiszter informális találkozó keretében kocognak a Margit szigeten Budapesten 20180302-én
SZIJJARTO_Peter és Boris_JOHNSON, brit külügyminiszter informális találkozó keretében kocognak a Margit szigeten Budapesten 20180302-én
Vágólapra másolva!
Boris Johnson, brit külügyminiszter és Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter együtt futott a szakadó hóesésben a Margitszigeten péntek reggel. A két ország külügyi tárcavezetője hosszú ideje nagyon jó viszonyt ápol.
Vágólapra másolva!

Akik péntek reggel a Margitszigetre tévedtek dörzsölhették a szemüket. Akadt, aki felismerte Nagy-Britannia és az Egyesült Királyság külügyminiszterét, amint Szijjártó Péter társaságában, szinte még hajnalban több kilométert futnak le együtt. Boris Johnson és a magyar külügyminiszter régóta nagyon jóban vannak egymással. Belefért még egy családi vacsora is - írta a Ripost.

Szijjártó Péter és Boris Johnson a Margitszigeten Forrás: Ripost

Ráadásul kiderült, hogy a színes személyiségként világszerte nagyra becsült brit miniszter

- akiről csak kevesen tudják, hogy I. Jakab angol király leszármazottja -

régóta ápol jó kapcsolatokat Szijjártó Péterrel. Így szinte magától értetődő volt, hogy csütörtök este egy családi vacsorameghívást is elfogadott Dunakeszire, a magyar miniszter házába.

Nagyon jó a viszony a brit és magyar külügyminiszter között Forrás: Ripost

A miniszter, bár részletekbe nem ment bele, annyit elárult a Ripost kérdésére, hogy régóta tervezték már ezt a közös családi vacsorát. "Boris Johnsonnal jó barátok vagyunk, úgyhogy tegnap este nálunk vacsorázott otthon, Dunakeszin.

Jó fej volt a srácokkal, meg is kedvelték ők is nagyon.

Mivel tavaly éppen a Budapest Maraton napjára szervezett programot Londonba a közép-európai külügyminisztereknek, ezért akkor nem tudtam indulni a versenyen, úgyhogy tegnap "fájdalomdíjként" a tavalyi London Maraton hivatalos pólóját hozta nekem ajándékba. Én egy Puskás-mezt adtam neki, amit a reggeli futáshoz fel is vett. A ma reggeli 15 km-es edzésem utolsó 5 km-ére csatlakozott be, úgyhogy egy jó fél órát futottunk együtt a havas szélben."

A hideg idő ellenére 5 kilométert futott Boris Johnson Forrás: Ripost

Amúgy a ma reggeli futás közben nem mindennapi látványt nyújtott a brit külügyminiszter. Ki tudja miért, egy nagyon elegánsnak számító Vilebrequin márkájú, teknősbékamintás fürdőnadrágot(!) húzott a futófelszerelés fölé, így mondhatni roppant színes látványt nyújtott.

Boris Johnson napjaink világpolitikai szereplői között az egyik legizgalmasabb személyiségnek számít.

Nyolc éven keresztül volt londoni polgármester, sőt több éven át pártjának miniszterelnök-jelöltje. Népszerű újságíró, történész, akinek külön rajongói oldala van, igazi sztárnak számít a brit politikában.