Századvég: Orbán és Salvini mögött állnak a V4-ek

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a milánói városházán 2018. augusztus 28-án.
Vágólapra másolva!
Jelenleg „seregszemle” zajlik Európában az EP-választások előtt, és az egyik oldalon „már színt vallott” Heiko Maas német külügyminiszter és Emmanuel Macron francia elnök, akik „egyértelműen az Európai Egyesült Államok mellett tették le a voksukat” – minderről Pócza István beszélt. A Századvég elemzője szerint a másik oldalon áll a szuverenisták két komoly képviselője, Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter. Nagyon erősen indul a kampány a jövő évi európai parlamenti választások előtt.
Vágólapra másolva!

Nagyon erősen indul a kampány a jövő évi európai parlamenti (EP) választások előtt – mondta a Századvég Alapítvány vezető kutatója. Pócza István elemzése szerint általában nem jellemzők a nagy viták, de

most a migráció megítélése olyan ügy, amely mindenki számára érthetővé és kézzelfoghatóvá teszi a törésvonalakat az Európa jövőjét illető elképzelések között.

Jelenleg „seregszemle” zajlik Európában az EP-választások előtt, és az egyik oldalon „már színt vallott” Heiko Maas német külügyminiszter és Emmanuel Macron francia elnök, akik „egyértelműen az Európai Egyesült Államok mellett tették le a voksukat”.

A másik oldalon áll a szuverenisták két komoly képviselője, Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter – közölte a szakértő.

A német külügyminiszter szavairól Angela Merkel német kancellár kijelentette, hogy csak magánvéleményről van szó, a francia államfő népszerűsége pedig „összeomlóban van”.

Orbán Viktor és Matteo Salvini ezzel szemben nagy támogatottságot élvez hazájában

– mutatott rá Pócza. Úgy vélte, az Orbán Viktor és Matteo Salvini neve által fémjelzett csoport mögött biztosan felsorakoznak a visegrádi országok.

Orbán Viktor és Matteo Salvini nagy támogatottságot élvez hazájában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elemző elmondta: a migráció szempontjából látható, mit okozna, ha az Európai Egyesült Államok koncepciójának képviselői kerülnének többségbe, hiszen azzal

kevert népességű Európa jönne létre, ahol kérdéses, mekkora a biztonság, és milyen kulturális alapokon áll.

Ezzel szemben áll egy olyan Európa, amelyet ismerünk, amelynek erős keresztény-zsidó gyökere van, ahol biztonságban élhetünk, és ahol „az állampolgárok többsége szeretne élni” – fogalmazott.