Karácsony kihagyta az új önéletrajzából, hogy Gyurcsány beosztottja volt

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely a Miniszterelnöki Hivatal fizetett, politikai tanácsadója volt 2002 és 2008 között, több évig Gyurcsány Ferenc beosztottja volt - ez az az információ, ami kimaradt a nemrég megválasztott főpolgármester új, hivatalos önéletrajzából. Nem véletlenül, hiszen a 2010 előtti, rossz emlékű, balliberális elit a fejére nőtt, amit egyrészt szégyell, másrészt viszont így próbál meg valami minimális önállóságot mutatni a nyilvánosság felé. Így, ilyen kétbalkezes trükkökkel: megpróbálja elhallgatni a tényeket.
Vágólapra másolva!

Bár még fejlesztés alatt áll a Fővárosi Önkormányzat új honlapja, Karácsony Gergely főpolgármesteri bemutatkozása már most felkerült a felületre. A politikus, miután megmosolyogtatóan hosszan ecsetelte, hogy szülei zöldségeskertje miatt már gyerekkorában elkötelezett zöld lett, ismertette politikai karrierjének kezdeti időszakát.

"A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél voltam kutatásvezető, majd 2007-től kutatási igazgató. ...2009-ben kerestek meg az LMP-től. Korábban semmilyen pártnak sem voltam a tagja, sőt a szakmában feltétel volt, hogy nem is lehetek. Nagy határátlépés volt ez számomra, 2010-ben mégis a párt kampányfőnöke lettem, s egy sikeres kampány után a Magyar Köztársaság parlamentjében találtam magam. Sőt a párt frakciója 2010 májusában frakcióvezető-helyettessé választott" - olvasható a politikus CV-jében. Csakhogy a felsorolásból hiányzik egy nagyon fontos részlet: Karácsony nyolc évig az MSZP-SZDSZ kormányok keze alá dolgozott,

több éven keresztül pedig Gyurcsány Ferenc beosztottja volt.

Ahogy az a parlament hivatalos oldalán közzétett önéletrajzából is kiderül, a nemrég megválasztott főpolgármester a Miniszterelnöki Hivatal fizetett, politikai tanácsadója volt 2002 és 2008 között. Részletes cikkünkben egyébként azt is megírtuk, hogy 2006-2009 között munkahelyétől több mint 21 millió forintos megbízást kapott családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Ezek a nem elhanyagolható információk azonban valamiért kimaradtak a főpolgármesteri bemutatkozóból.

Forrás: Parlament hivatalos oldala

Ennek okát az elmúlt hetek politikai történései körül kell keresni: miután Karácsony főpolgármester lett, Gyurcsány Ferenc vezetésével előbújtak a 2010 előtti balliberális világ régi arcai. Mivel Karácsony mögött nem áll komolyan vehető politikai párt, érdekérvényesítő képessége kicsi, ő maga pedig közismerten erőtlen ember, így szövetségesei könnyen át tudnak nyúlni a feje felett. Az MSZP és a DK ennek köszönhetően ültetheti főpolgármester-helyettesként nyakába azt a Tüttő Katát és Gy. Németh Erzsébetet, akiket saját maga kritizált egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvételen. Mint ismert, Tüttőről azt mondta, hiba volt a jelöltsége, korrupciós ügyekről is utalást tett, Gy. Némethről pedig úgy vélekedett, esélytelen a választási győzelemre.

Pár napnak sem kellett eltelnie tehát, és Karácsonyt teljes gyámság alá helyezték a Városházán: úgy néz ki, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nyomására a három pártpolitikus mellé Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust fogja kinevezni helyettesének. Utóbbiról részletes cikkben írtuk meg, hogy a hazug ellenzéki propaganda egyik szimbolikus figurája.

Értelemszerűen kellemetlen a helyzet Karácsonynak, aki a 2010 előtti világ erejével szemben igyekszik önállóságot mutatni a nyilvánosság felé. A főpolgármesteri önéletrajzából kimaradt nyolc évig tartó szakaszt tehát nem véletlenül felejtette ki,

Karácsony egyrészről szégyelli a Gyurcsány szolgálatában eltöltött időszakot, másrészről pedig - a nyilvánvaló tények ellenére - így próbálja meg függetlennek mutatni magát a bukott kormányfőtől.