Márki-Zay Péter alelnöke büszkén pózol a hírhedt antiszemitával

Márki-Zay Péter Orosz Mihály Zoltán
Vágólapra másolva!
Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezető politikusaként részt vett Márki-Zay Péter szerdai, nyíregyházi fórumán, és ha már ott volt, akkor készített egy fotót Orosz Zoltán Mihályról, az ország egyik legantiszemitább, legrasszistább politikusáról, amit dicsérő kísérőszöveggel kiegészítve feltöltött közösségi oldalára. Az eset több közismert közéleti szereplőt is felháborított, ezután Lukácsi elérhetetlenné tette a posztját. Itt az újabb Márki-Zay-botrány!
Vágólapra másolva!

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja szerdán Márki-Zay Péter nyíregyházi fórumán járt, amiről egy meglehetősen sajátos képet és szöveget posztolt közösségi oldalára.

Márki-Zayék egy antiszemita politikust magasztaltak

A hódmezővásárhelyi polgármester bizalmasa ugyanis a rendezvényen összefutott Orosz Mihály Zoltánnal, Érpatak bukott polgármesterével, Vona Gábor kedvenc polgármesterével, az érpataki modell megálmodójával, a találkozó híre pedig egyből ment a Facebookra. Lukácsi egy pillanatig sem fogta vissza magát az antiszemita politikus egekbe magasztalásában, ilyen dicshimnuszt zengett róla: „Múlt ősszel csodálkoztam rá, hogy a sokak körében inkább hírhedt, mint híres Orosz Mihály Zoltánnal politikában több kérdésben egyetértünk, mint gondoltam.” Mint kiderült, nemcsak a politikában értenek sok mindenben egyet, hanem mindkettőjük számára Krisztus az első. „De nemcsak valami ellen, hanem valamiért is küzd. Ha sokmindent másként látunk is, mindkettőnknek Krisztus az első” – tette hozzá Márki-Zay Péter alelnöke.

Forrás: Facebook

Nem biztos, hogy a legjobb emberről áradozott Lukácsi, ugyanis Orosz Mihály Zoltán pályájának ez volt a három legmeghatározóbb pontja:

  • Érpatak polgármestereként darutollas sapkában megjelent a 2014-es Budapest Pride-on, és azt kezdte el kiabálni a szervezőknek, hogy „fel akar szállni a buzik kamionjára”.
  • Városvezetőként megálmodta, kidolgozta és megvalósította a rasszista Érpataki-modellt.
  • Egy önkormányzati rendezvény keretében felakasztott egy Benjamin Netanjahu és egy Simon Peresz arcú bábut, pontosabban a mögötte álló hóhérral végeztette el a munkát.

Érthető okokból jókora botrány lett a balliberális Lukácsi posztjából, Setét Jenő roma aktivista például három bejegyzésében is foglalkozott az üggyel. „És Lukácsi Katalin megmagyarázza a közös fotót! Sőt (...) legalizálja is. :-((( meddig még emberek??” – írta az elsőben, hogy aztán a másodikban hozzátegye, Lukácsi „megvédi a cigányokat terroroizáló OMZ-t”. Egy órán belül érkezett a harmadik poszt is, ahol úgy fogalmazott Setét, hogy „javasolja Lukácsi Katalinnak csináltasson mosolygós, megértő fotót Krisztus nevére hivatkozva a rasszista gyilkosokkal is!!! Hajrá Kati!”. Cs. Kádár Péter újságíró pedig úgy értékelte a történteket, hogy „azért az kiváltképp üdvőzítő, hogy a Márki-Zay nevével jelzett MMM alelnöke az egyik legrohadtabb nácival pózol a keresztényi szeretet jegyében”.

Lukácsi szó szerint mindenkitől bocsánatot kért

Láthatóan nem sokak tetszését nyerte el a lépés, ezért

Lukácsi Katalin leszedte az antiszemita politikussal a közös képét.

A politikus-aktivista a következőképpen magyarázta meg a történteket legújabb bejegyzésében: „Tegnap készítettem egy fotót Orosz Mihály Zoltánnal. Bölcsebben felmérhettem volna, hogy ez sokakat meg fog sérteni.” Majd páratlan módon nemcsak azoktól kért bocsánatot, akiket megsértett, hanem az antiszemita Orosz Mihály Zoltántól is. Azért, mert levette a vele készített közös fotót, amit megosztott, aztán levett.

Nem biztos, hogy a legjobban lett időzítve az alapos bocsánatkérés, mert Orosz Mihály Zoltán kevéssel azelőtt dicsérte vissza Márki-Zay bizalmasát. Az izraeli politiusokat akasztgató exvárosvezető azt írta fotópartneréről, hogy nemcsak egy „valóban keresztény erkölcsi értékrendű, kiváló közéleti személyiség”, hanem „tiszta, finom lelkű és a közjónak elkötelezett ember”.