Itt az újabb fordulat az erzsébetvárosi ellenzéki törvénytelen adatgyűjtés ügyében

Vágólapra másolva!
Egy olyan férfi másolta az ajánlásokat Szücs Balázs VII. kerületi párbeszédes képviselőjelöltnek, akinek munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal. Az Origo elsőként számolt be róla, hogy Józsefváros után Erzsébetvárosban is választási csalást követhettek el Karácsony Gergelyék, utóbbi történetben itt van az újabb csavar. Ma egyébként az is kiderült, hogy Üllőn is csalt az ellenzék.
Vágólapra másolva!

Lugosi András, a Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa szerepel azon, az Origo birtokába került képen, amelyen az látható, amint egy ősz szakállú, ellenzéki aktivista buzgón másol az egyik ajánlóívről a másikra valamit Erzsébetvárosban. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal, hiszen rendkívül szenzitív iratok felett diszponál. Ez az apró mozzanat is azt sejteti, hogy

az ellenzék tudatosan, jogszabályellenes módszerekkel próbált meg operálni

az ajánlásgyűjtés során.

Forrás: Origo

Így még inkább hiteltelennek tűnik Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt tegnapi magyarázata, aki szerint kampánygárdájának tagjai csupán ellenőrizték az ajánlóíveket. "Azt vizsgálták, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik" - tette hozzá Karácsony Gergely párttársa. Ez már elsőre sem igazán állta meg a helyét, hiszen az ajánlásgyűjtők adatait az ajánlóív legaljára kell írni, a képen pedig az látszik, hogy a középkorú aktivista tolla az ajánló lakcímét tartalmazó rovat felett volt.

Lugosi közösségi oldalát megnyitva az látszik, hogy nagy rajongója a Soros-egyetemnek, a Ligetvédőknek és lelkes tagja a Niedermüller Péter, DK-s, helyi polgármesterjelöltet teljes erőbedobással támogató "ÚJ7 - Új Erzsébetvárosért Demokrata Kör - Kulturális Egyesületnek".

Szerda reggel megírtuk, hogy olyan dokumentumok kerültek a birtokunkba, amelyek alapján valószínűsíthető, hogy újabb budapesti kerületben csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés során. Egyik olvasónk ugyanis egy olyan képet küldött meg szerkesztőségünknek, amelyen az látható, amint Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt két aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat. Mint ismert, a politikus Niedermüller Péter, DK-s polgármesterjelölt jelölti csapatának a tagja, és a kerület 7-es körzetében fog elindulni októberben. Miután az ominózus fotó terjedni kezdett a különböző erzsébetvárosi csoportokban, több civil is nemtetszését fejezte ki.

Ma reggeli nagycikkünkben összeszedtük, hol történtek komoly ellenzéki visszaélések az ajánlásgyűjtés során, a linkre kattintva tudja elolvasni. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy Üllőn is csalásgyanús esetre derült fény, az Origo írta meg elsőként: az egyik helyi ellenzéki képviselőjelölt azzal büszkélkedett a Facebookon, hogy lemásolta az összegyűjtött ajánlásokat.