Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb fővárosi levélhamisítási botrány: a BKK vezérigazgatója elhatárolódott attól a levéltől, amit a nevében adtak ki Karácsonyék

Vágólapra másolva!
Újabb levélhamisítási ügy robbant ki Budapesten: Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója megtiltotta, hogy a nevét használják egy olyan nyilatkozaton, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal Draskovics Tibor és Varga Ivett nevében adott ki. Vagyis ezek szerint nem ő írta, és nem is tudott róla. Korábban a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon vezetőjének nevében írt levélről derült ki, hogy Karácsony Gergely főtanácsadója, Gál J. Zoltán írta. 
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye, hogy Varga Ivett élettársa, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként megszüntették a jogviszonyát.

Később a Magyar Nemzet megírta, hogy a birtokába került dokumentumok szerint a zaklatási ügyet Draskovics Tibor a saját politikai céljaira használta. A vállalat igazgatósági elnökének több konfliktusa is volt a zaklatásokkal vádolt Nagy Zsolttal, aki azt állítja, hogy az ellene folytatott esélyegyenlőségi vizsgálat súlyos szabálytalanságai mögött is Gyurcsány egykori minisztere áll.

Ezzel kapcsolatban adott ki közleményt a Főpolgármesteri Hivatal az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, amiben azt állították, hogy semmi nem igaz a vádakból, és perrel fenyegetőztek. A közlemény alján Varga Ivett BKK-vezérigazgató és Draskovics Tibor, a BKK igazgatósági elnökének (Gyurcsány Ferenc egykori miniszterének) aláírása szerepelt.

Nem sokáig. A közlemény kiadása után kevesebb mint két órával Varga Ivett is kiadott egy közleményt. Szó szerint idézzük:

Alulírott Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott, Draskovics Tiborral közösen jegyzett, mai MTI közleményt ezúton kifejezetten visszavonom, annak tartalmától és az általa generált médiatartalmaktól teljes mértékben elhatárolódom.

A nyilatkozat nevemmel történő bármilyen felhasználását ezúton kifejezetten megtiltom.

Kérem, hogy a fenti nyilatkozatomat a lehető legrövidebb határidővel valamennyi médium felé kiadni szíveskedjenek!

Köszönettel és üdvözlettel,
Dr. Varga Ivett s.k.

Az aláírás végére biggyesztett s.k. (vagyis saját kezűleg) egyértelmű utalás arra, hogy a Főpolgármesteri Hivatal közleménye nem Varga Ivett kezéből született, sőt, ezek szerint nem is tudhatott róla.

Egy hivatalban elképzelhetetlen, hogy a vezető egy nevével kiadott közleménytől ilyen határozottan elhatárolódjon. Egyértelmű tehát, hogy újabb levélhamisítási ügy derült ki a fővárosban.

Korábban az derült ki, hogy a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon vezetőjének, Skultéti Józsefnek nevében kiadott, valótlanságokat tartalmazó levél valójában Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely stratégiai főtanácsadójának, Gyurcsány bizalmi emberének gépén született.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről