Munkanélküliséget és gazdasági visszaesést Gyurcsányék csináltak

VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök (b3) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Mellettük balról Varju László, a DK országgyűlési képviselője, jobbról Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője.
Vágólapra másolva!
Magyarországon tömeges munkanélküliséget és gazdasági visszaesést egyedül Gyurcsány és a baloldal csinált - közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője online sajtótájékoztatóján a kormányt nevezte felelősnek a válságért, a munkanélküliségért és a gazdasági visszaesésért.

A Fidesz közleményében azt írta:

Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása alatt egymillió embert tettek munkanélkülivé, és tönkretették az országot.

- tették hozzá a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, Molnár Csaba (b) és Rónai Sándor (j2) a párt mandátumot szerzett képviselői a DK eredményváró rendezvényén a fővárosi Radisson Blue Béke Hotelben az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

- közölték, megjegyezve, a baloldali vezetésű településeken a járvány alatt is sorra emelik az adókat.

- áll a Fidesz közleményben.

A Fidesz kitért arra is, hogy

a legfrissebb adatok szerint ismét csaknem 4,5 millióan dolgoznak,

a foglalkoztatás éves összevetésben mindössze 26 ezer fővel csökkent, vagyis a gazdaságvédelmi akcióterv elemei célba értek, európai szinten hazánk Németországgal holtversenyben az elsők közé tartozik.