Budapestre csalta és rabszolgaként dolgoztatta őket egy pakisztáni nő

Vágólapra másolva!
Magyarországra csalta, majd itt éhbéréért dolgoztatta honfitársait egy pakisztáni nő. A két szakács iratait elvette, és napi akár 18 órán dolgoztatta őket.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint egy pakisztáni nő munkát ajánlott honfitársainak Budapesten működő éttermében. Két pakisztáni szakáccsal állapodott meg, hogy munkájukért a béren felül szállást is ad, valamint Magyarországra történő utazásuk költségeit is kifizeti, amit majd részletekben törleszthetnek - írja a police.hu.

A két férfi 2019-ben néhány hónap különbséggel érkezett Budapestre. Őket munkaadójuk csepeli háza pincéjében szállásolta el,

irataikat azonban elvette és napi 14-18 órát dolgoztatta őket, a

megbeszélt bérnek pedig csak töredékét fizette ki.

Egy másik ügy kapcsán figyeltek fel rá

A szakácsokat a nő fenyegetéssel tántorította el attól, hogy segítséget merjenek kérni. Többek között azzal félemlítette meg őket, hogy ha a hatósághoz próbálnak fordulni, lopással vádolja meg, és börtönbe juttatja őket. A nő

azt is állította, hogy vissza fogja vonatni a vízumukat, és kitoloncolásuk után a tönkre fogja tenni Pakisztánban élő családjaik életét is.

A közelmény szerint a XXI. kerületi rendőrök egy másik eljárás kapcsán szereztek tudomást a szakácsok életkörülményeiről, és nyomozást indítottak az étteremtulajdonos ellen, és végül nyomozók 2020. június 16-án gyanúsították meg a pakisztáni nőt.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága az emberkereskedelem bűntett miatt folytatott eljárásban a szükséges nyomozati eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat az illetékes ügyészségnek adja át – írják.