Bölcsődei állásinterjúján lopott egy nő Szegeden

Így könnyítheted meg a bölcsődei beszoktatást
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Ma dönt a nyomozási bíró annak a fiatal nőnek a letartóztatásáról, aki kedden egy bölcsődei állásinterjún pénzt vett el egy borítékból, amikor az intézményvezető magára hagyta egy hívás miatt. Az esetet egy másik dolgozó végignézte egy másik helyiségből, majd számon kérte a nőt, aki visszaadta a pénzt.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a nő egy szegedi családi bölcsőde álláshirdetésére jelentkezett. Június 30-án került sor az állásinterjúra a bölcsőde vezetőjével, ahol megállapították volna, hogy alkalmas-e a munkára. A beszélgetés során a bölcsődevezetőnek megcsörrent a telefonja, ezért kiment a szobából egy rövid időre. Ekkor

a magára hagyott fiatal nő kihasználta az alkalmat, és egy asztalon hagyott borítékból kivett 12 ezer forintot, majd zsebre tette.

Ezt végignézte a bölcsőde egy másik dolgozója a konyhából, majd kérdőre vonta a nőt, aki erre visszaadta a pénzt. Az üzletszerűen elkövetett lopás miatt indult eljárásban

a nő előéletére, valamint a vele szemben jelenleg is hasonló dolgok miatt zajló eljárásokra való tekintettel, a bűnismétlés veszélye miatt javasolta az ügyészség a nő letartóztatását.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni a letartóztatásról.