Rokonával és barátnőjével együtt támadt a rendőrökre egy fiatal férfi Borsodban

Vágólapra másolva!
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, és könnyű testi sértés vétsége emelt vádat egy fiatal férfival, barátnőjével, és unokatestvérével szemben a Mezőkövesdi Járásbíróságon.
Vágólapra másolva!

Május 8-án este egy borsodi településen a rendőrök csendháborítás miatt intézkedtek, amit egy részeg, 21 éves férfi próbált megakadályozni.

Ennek során a férfi

többször meg akarta ütni az egyik rendőrt, végül meg is ütötte,

majd miután a földre fektették, hogy megbilincseljék, megpróbált kiszabadulni, elmenekülni.

Ekkor érkezett a helyszínre

a férfi többszörösen büntetett, 39 éves rokona, és 17 éves barátnője, akik követelték a rendőröktől, hogy engedjék szabadon a férfit. A fiatal nő lökdösni kezdte az egyik rendőrt, akit az ezalatt kiszabaduló férfi meg is ütött, míg az idősebb férfi összeverekedett a másik rendőrrel.

A rendőrök könnyebb sérüléseket szenvedtek, ami miatt magánindítvánnyal éltek.

Az ügyészség elrendelte mindhárom elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd javasolták a letartóztatásukat.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal férfi, és a bűnügyi felügyelet alatt álló unokatestvére ellen börtönbüntetés kiszabását, míg a fiatalkorú barátnője esetében próbára bocsátást és pártfogó felügyelet elrendelését javasolta - írja az Ügyészség oldala.