Leszakadt az ég Győrben és környékén, hömpölyög a víz az utcákon - videó

időjárás, vihar, Újpest, eső, borult ég, Budapest
Vágólapra másolva!
Eddig több mint harminc helyre riasztották a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron megyében egy hirtelen érkező vihar miatt. A rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső pincéket öntött el, Győrszemerénél pedig egy autóst sodort el a víz - a sofőrt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap másodfokú riasztásokat adott ki több megyére is a pusztító viharok miatt.
Vágólapra másolva!

Elsősorban Győrben, Győrújbaráton és Győrszemerén kérték a tűzoltók segítségét a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt - írja a katasztrófavédelem.

Győrben, a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézményhez riasztották a tűzoltókat, miután

két épület alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze az esővíz.

Ugyanitt, az Attila utcában, egy társasház pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, már szivattyúznak. Az Áchim András utcában is esővíz öntött el egy épületet, az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották.

Győrújbaráton, a Kossuth utcában több pincében is fél méter magasan gyűlt össze az esővíz, itt is tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

Győrszemerénél egy autót sodort el a víz, a sofőr nem tudott kiszállni belőle.

A győri hivatásos tűzoltók kivontatták a vízből a kocsit.

Győrszemerén, az Akácfa utcában egy épület pincéjében mintegy ötven köbméter víz gyűlt össze, a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúzták ki. A Kisfaludy utcában is egy pincét öntött el a víz, amely berendezési tárgyakat veszélyeztetett.

A bejelentések folyamatosan érkeznek, a tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Győrben és Pannonhalmán károkat okozott a vihar

Pannonhalmán hosszú heteken át alig esett eső, most óriási felhőszakadásban van részük a kisvárosban élőknek - írja a megyei hírportál, a Kisalföld.hu.

Bárhol lecsaphatnak hasonló viharok

A nap folyamán az országban

bárhol adhatnak még ki további másodfokú riasztásokat a felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.