Nacsa Lőrinc: Ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki elvette a gyermekes családok adókedvezményét

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. május 31. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Napról napra világosabb, hogy ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki kormányzása alatt elvette a gyermekes családok adókedvezményét - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője kedden.
Vágólapra másolva!

A politikus az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc megszüntette az otthonteremtési támogatásokat, és sorozatos megszorításokkal, adóemelésekkel nehezítette a gyermekes családok megélhetését, s mindeközben csak annyit mondott, "nem kell félni, nem fog fájni".
A frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve rámutatott: a baloldal adótervei most is a dolgozó, gyermeket nevelő szülőknek fájnának a legjobban.

Gyurcsány Ferenc hatalomra kerülése esetén eltörölné az összes eddigi kedvezményt, amelyet a magyar családok kaptak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


A politikus hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan közölte, hogy szerinte a családi adókedvezmény "perverz újraelosztás". Nacsa Lőrinc szerint nemcsak a családi adókedvezmény lenne a baloldal "áldozata", hanem az egész családi adórendszer, amely Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját biztosítja a dolgozó szülőknek és adómentességet a négy gyermeket nevelőknek.


- rögzítette. Nacsa Olivér összegezte a kormány munkáját, hiszen eddig bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, az édesanyák és édesapák adókedvezményeit. Februárban még az idén befizetett szja-t is visszakapják a gyermekes szülők az átlagbér szintjéig.
A frakciószóvivő arra szólított fel, ne hagyják, hogy mindezt elvegyék, a dolgozó, gyermeket nevelő szülőktől.

- mondta Nacsa Lőrinc.