Épülés alatt álló templomot rongált, és részegen tört-zúzott az utcán egy bajai férfi

Vágólapra másolva!
A bajai ügyészség garázdaság miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki júliusban részegen egy templom falát rugdosta, lécet tört össze, belerúgott egy közlekedési táblába, emellett virágokat tépett szét, és éttermi berezdezéseket tört össze.
Vágólapra másolva!

A bajai férfi július 11-én hajnalban a barátaival szórakozott és iszogatott Baja belvárosában. Hajnali öt óra után a részeg férfi

megrongálta a területet körülvevő kordont, majd bement a felújítás alatt álló a belvárosi katolikus templom építési területére. Itt magához vett egy tetőlécet, amit a Szent Imre téren földhöz vágott és darabokra tört. A férfi ezután belerúgott a templom kapujába,

majd elindult a Szentháromság tér irányába, miközben tovább folytatta a rongálást:

felborította egy játszóház hirdetőtábláját és megpróbálta elhúzni az ott lévő virágládát.

Miután ez nem sikerült, a ládából

virágot tépett ki, belerúgott egy közlekedési táblába és egy kávézó lánccal összerögzített székeit is megpróbálta szétdobálni. A férfi egy fagylaltozó cégérét is feldöntötte, egy étterem előtt poharakat vágott földhöz, végül az Eötvös utcát takarító munkás szemetesládáját az abban tárolt eszközzel együtt fellökte.

A férfi templom rongálásával

a Bajai Római Katolikus Plébániának több mint 36.000 forintos kárt okozott,

amit a nyomozás során megtérített. A térfigyelő kamerák rögzítették a bűncselekményt.

A szabadlábon védekező férfit az ügyészség garázdasággal vádolja. Az ügyész a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő férfival szemben pénzbüntetés kiszabását javasolta. A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt.