Rejtélyes nagytestű ragadozó támadt háziállatokra Kiskunfélegyházán

Kiderült, vajon tényleg fekete párduc kóborol-e Kiskunhalas környékén
Vágólapra másolva!
December 24-én egy nagytestű állat támadta meg egy gazda állatait az ólban, Kiskunfélegyháza és Bugac határában- írja az agrojager.hu. A ragadozó átjutott az 1,6 méter magas kerítésen, és megölt öt birkát. Nem zárható ki, hogy a jószág a kiskunfélegyházi párduc volt.
Vágólapra másolva!

A kiskunfélegyházi gazda, Zana Viktor birkáit egy rejtélyes állat támadta meg karácsony első napján, és mivel azon az éjszakán fagypont alatt volt a hőmérséklet,

nyomokat sem hagyott maga után.

Látszólag indokolatlanul rontott rájuk: amelyik állatot érte, azt megtépázta, viszont egyiket sem ette meg, tehát nem a táplálékszerzés volt a cél. Egyetlen kecske maradt épségben, öt birka elpusztult, hármat még súlyos sérülésekkel ápolnak, de kevés az esélyük a túlélésre.

A gazda reggel hívta ki a rendőröket, akik

sem a kerítés tövében, sem a földön nem találtak kaparás vagy egyéb nyomokat.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, december közepén valószínűleg fekete párducot észleltek Kiskunhalason, az esetről videófelvétel is készült. A vadállatot karácsony előtt két nappal Kecskeméten látták, tehát

nem kizárt, hogy a rejtélyes kiskunfélegyházi birkatámadás elkövetője is ugyanez a nagymacska volt,

bár ezt megerősíteni sem tudták. A szakemberek szerint nagytestű kutya vagy aranysakál is lehetett.

Néhány nappal később, az esettől 200 méterre lévő Bodor István tanyáján kísértetiesen hasonló eset történt: ismeretlen állat az elzárt ólban egy birkát megölt, többet megsebesített. Az ügyekben még vizsgálódnak.

Címlapi képünk illusztáció!