Vágólapra másolva!
A Győri Fellebbviteli Főügyészség a gyermekét szexuálisan zaklató anya büntetésének a súlyosítását indítványozta.
Vágólapra másolva!

Egy nő gyermekét "rendezetlen életvitele" miatt többnyire a fiú dédnagymamája gondozta, nevelte. A kisfiút 5 éves korában a járási hivatal védelembe vette és nevelőszülőnél helyezte el. Engedélyezték az anyjának, hogy a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében havonta kétszer egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson vele. A nő rendszeresen meglátogatta a kisfiút a meghatározott napokon és időpontokban. 2020-ban ezeken a láthatásokon vagy egy udvaron lévő, félreeső helyre, vagy az épület mellékhelyiségébe vitte a 7 éves gyerekét és többször, ahogy írják a Győri Fellebbviteli Főügyészség Origónak küldött közleményében,

"szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett" vele.

A kisfiú 2020. június 12-én beszélt arról a nevelőszülőjének, mit tette vele az édesanyja. A nevelőszülő jelezte ezt a gyerek gyámjának, majd feljelentést tettek.

A kisfiú érzelmileg és értelmileg is súlyosan elmaradott. Egy augusztusi szakértői vélemény alapján intézetben kellett elhelyezni.

A Győri Törvényszék idén tavasszal, május 19-én kihirdetett ítéletében

a gyerek anyját folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt öt és fél év fegyházbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné és a szülői felügyeleti jogát is megszüntették. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészségen úgy látták, hogy a kiszabott büntetés enyhe. A nő ugyanis a születésétől kezdve alig törődött a gyermekével. Amikor a kisfiú végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála, amit

az anyja erkölcsileg mélyen elítélendő, a gyermek bizalmával gátlástalanul visszaélő magatartásával tönkretett.

Az eljárás a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.