Csoda és varázslat - hatalmas tömeg várja az ünnepi tűzijátékot

Tűzijáték, Budapest, 2022.08.27., tömeg, „Tűz és fények játéka" című műsor,
Vágólapra másolva!
A parlament előtti légishow-val fél nyolckor kezdődik az elhalasztott Szent István napi ünnepi program. Ennek fő pontja a kilenc órakor indulő tűzijáték lesz.
Vágólapra másolva!

A Szent István napi programsorozat rengeteg látogatót vonz évről évre az ország fővárosába.

Az időjárási viszontagságok miatt elmaradt augusztus 20-i tűzijátékot ma este 21 órától csodálhatják meg az érdeklődők.

Kellemes, tiszta égboltú, meleg estét jósolnak.16 órától megkezdte munkáját az ünnepi tűzijáték lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

Már gyülekeznek az emberek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idei tűzijáték olyan családi esemény, ahol több generáció együtt utazhat a magyar történelem hőseivel az államalapítástól napjainkig. A Dunaparton már rengetegen gyülekeznek, hogy megtekinthesség az ünnepi fényjátékot.

Egy kisgyermek álma elevenedik meg a nemzetközi színvonalú, nagyszabású drón-fényfestés és zenei összművészeti showban.

Rengetegen kíváncsiak a tűzijátékra Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idei tűzijátékot mintegy négy és fél kilométer hosszan csodálhatjuk meg a Duna jobb és bal partjáról.

A tűzijáték során több mint 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel. A tűzijáték bombái 74 kilövési helyszínről és mintegy 230 darab megkülönböztetett indítási pontról repülnek majd az égbe.

A zenei aláfestésről Elek Norbert zeneszerző gondoskodik a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével. A klasszikus, nagy tűzijátékot formáló effektek hét folyami bárkáról indulnak, köztük pedig 65 gyöngysorszerűen kifeszített pontonról sok ezer arany és ezüst csóvát húzó üstökös repül az égre ma este. A látványba az Erzsébet és a Szabadság hidat is bevonták – innen az izgalmas tűzvirágok mellett néhány, a történelmi műsor tartalmához igazodó nemzeti szimbólumot lőnek ki.

A program fél nyolckor a Magyar Honvédség gépeinek tisztelgő áthúzásával kezdődik.

Remek hangulatban várják az emberek a programokat Fotó: Csudai Sándor - Origo