Gulyás Gergely: A 2023-as a rezsivédelem költségvetése

kormányinfó, miniszterelnöki kabinetiroda, 2022. 11. 16., GULYÁS Gergely
Budapest, 2022. november 16. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a Parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve.

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Soós Lajos

Mint mondta, a 2023-as esztendő legfontosabb feladata, hogy megvédjük a magyar családokat, a munkahelyeket és fenntartsuk a gazdasági növekedést

- emelte ki.

"Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál, és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra" - jelentette ki a miniszter.

Hangsúlyozta:

a legveszélyesebb esztendőben is biztosítja a költségvetés a családtámogatásokat és garantálja a nyugdíjak értékállóságát.